vineri, 14 octombrie 2016

EVENIMENT EDITORIAL - ANTOLOGIA DE POEZIE ,,POESIA”,

Volumul a apărut la Editura ,,Azbest” din Șiria, Arad. 
Luni, 17 octombrie, ora 17, în Sala ,,Ioan Mușlea” a Bibliotecii Universitare Centrale ,,Lucian Blaga” din Cluj-Napoca - lansarea antologiei mele ,,POESIA”, 
la împlinirea unui sfert de secol de la debutul meu editorial.  Vor prezenta. VALENTIN ORGA, directorul bibliotecii și MIRCIA GIURGIU, directorul Imprimeriei ,,Ardealul”. Evenimentul va fi ilustrat de recitalurile invitaților speciali: NUCU PANDREA, IOANA RACOLȚA, DAN PANTIȘ, EMERIC IMRE ȘI SABIN MIRCEA RUS. 

                Antologia ,,POESIA” are un cuvânt înainte semnat de poetul, eseistul, istoricul și criticul literar François BRÉDA, un studiu introductiv de Dr Mihaela Rădulescu, o postfață de Dr Sanda Misirianțu și alte referințe critice.

                             CUVÂNT ÎNAINTE

               ,,Poeta doctus, faber, ingeniosissimusque vates, poet angelic, eroic și solar, Horia Muntenus oferă Cititorului avizat și văzător un corpus spiritual, o veritabilă coroană lirică a operei sale de un sfert de secol prin intermediul acestei antologii impresionante, atât de polisemantică pe un plan ideatic, pe cât și fulgerător de surprinzătoare prin cutezanța căutărilor ontologice și metafizice, demne de cei mai desăvârșiți maeștri ai literaturii universale. Exploratorul liric al Adevărului și al Ființei, Horia Muntenus sondează neîncetat straturile cele mai profunde ale existenței umane, și forajele sale interogative descoperă, ca prin miracol, Aurul râvnit al stelelor...” 
                                                    François BRÉDA 

             ,,De la ivirea lirică în peisajul clujean a Anei Blandiana și Ioan Alexandru nu am mai luat act de un debut mai promițător și mai plin de enigme și sugestibilitate poetică.” 
                                                           Mircea POPA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu