marți, 25 august 2015

ROMANUL ,,DINCOLO DE STELELE RECI”: CLUJ-NAPOCA - LIBRĂRIA ,,DIVERTA HUBERTUS”; BUCUREȘTI - LIBRĂRIA ,,MIHAI EMINESCU”; TIMIȘOARA - LIBRĂRIA ,,ESOTERA”; BRAȘOV - LIBRĂRIA ,,LIBRIS”

http://www.clujulcultural.ro/cartea-zilei-dincolo-de-stele…

Romanul ,,Dincolo de stelele reci”, semnat de scriitorul Horia Muntenus, membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj,  a apărut în ediția a II-a la editura Ecou transilvan și alcătuiește o poveste fantastică din epicul banalităților aparente.
Pretextul povestirii îl constituie viața militară a unor tineri recruți din contingentele de dinainte de 1989. Pregătirea armată, viața în cazarmă, antrenamentele specifice însemnului de armă – pregătesc o înșiruire de „întâmplări“ stranii, „ordonate“ de visele care survin în starea de comă a unui soldat, victimă a unui stupid accident de autobuz. Soldatul traversează experiențe tulburătoare, la intersecția vieții cu moartea. Cititorul este purtat, astfel, dintr-un plan în altul, în treptele unei inedite cunoașteri, de pe un palier pe altul, până la întâlnirea și despărțirea lumilor. O lume de aici se amestecă, în aventura personajului, cu lumea de dincolo. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu