vineri, 24 iulie 2015

UNESCO ŞI SMINTIŢII ÎMPOTRIVA LUI BRÂNCUŞI

PRIMARUL DIN TÂRGU JIU, FLORIN CÂRCIUMARU                    ,,Cârciumaru, Vână și Andrițoiu
                     trebuie anchetați penal pentru distrugerea
Porții Sărutului”
                       Narcis Daju

Motto:

                  ,,Dacă-i dai lui Cârciumaru doi funcționari, unul mai destupat și altul prost – grămadă, și-i zici “primare, pe unu-l pui la Edilitara, șef peste măturătoare, și pe – ălălalt îl faci director la Centrul Brâncuși, să se ocupe de cultură”, nea Florin face exact cum ați văzut cu toții: îl pune pe Zaharia la Edilitara, ca să meargă la sigur și să nu i se ridice sângele-n cap la inspectarea matinală a orașului, și pe Andrițoiu la Centrul Brâncuși, că e pitulat în boscheți, în parc, și n-o știe lumea.
                     Dacă dai buzna peste ea la duș, riști să o confunzi cu o femeie, treabă la care Ion Călinoiu e chiar expert. Dac-o prinzi la o conferință de presă, presupui că e directoare, ceva, și te-apuci să-i pui întrebări. Dacă ce-o întrebi nu seamănă cu niciuna din alea cinci, la care a învățat ea răspunsurile pe de rost, să le recite în emisiuni, la televizor, o scoți din ritm și rezultatul e la fel de șocant ca adineauri, în baie. Călinoiu nu și-a revenit nici acum, e din ce în ce mai debusolat. Noua purtătoare de cuvânt, Oana Paloș, pare aleasă de nevastă-sa :)
                     În cadrul unei recente conferințe de presă, am întrebat-o pe directoarea instituției publice care gestionează problema Brâncuși în Târgu Jiu, oraș eminamente turistic și cultural, câți ghizi acreditați de Ministerul Turismului are la Centrul Brâncuși sau cu câți colaborează această instituție. Mi-a răspuns, cu o prostie agresivă, decantată, că niciunul, pentru că nu-s bani și nici nu e nevoie întrucât, oricum, în orașul lui Brâncuși turiștii vin rar și numai vara."
                     NARCIS DAJU - ,,Brâncuși la Târgu Jiu: prizonierul ticăloșilor proști (The NeverEnding Story – Ep. 2) - ,,GorjNews" -13 mai 2013.
http://www.gorjnews.ro/slider/audio-centrul-brancusi-n-are-niciun-ghid-autorizat-ce-spune-directoarea-nu-sunt-bani-si-oricum-nu-se-justifica-turistii-vin-doar-vara.html


              Invitat fiind, în vara lui 2011, la o emisiune a postului de televiziune "GorjTV", realizată de jurnalistul Narcis Daju, am afirmat că, încă, deasupra oraşului Târgu Jiu planează, cu aripile negre de pasăre uriaşă, întunecând cerul, Radu Varia. Afirmaţia am repetat-o, ulterior, şi în alte momente. 
              Monumentul CALEA EROILOR de la Târgu Jiu este, de vreo 25 de ani ţinta unui complot gândit de Radu Varia. 
              Conspiraţia implică o complicată ţesătură, cu amănunte pe care numai diavolul le poate pune la punct.
              Diavolul, însă, nu poate lucra singur... şi, de altfel, lui nici nu îi place să lucreze, lui îi place să strice, să dărâme. Cum a stricat Radu Varia Coloana Infinită, în 1996. De aceea el îşi caută slugi şi ucenici.
              Duhul cel rău, Radu Varia, a intrat în oamenii pe care şi i-a ales, în cei pe care i-a văzut mai slabi de înger, oameni slabi, dispuşi să îşi vândă lui sufletul pe arginţi câştigaţi cu lenevie (pe unde a intrat în ei? unii spun că prin partea dorsală). Şi când l-au simţit ei pe Radu Varia în preajma lor, căci Radu Varia  venise la ei... ce şi-au zis? Că a dat norocul peste ei. Nu, n-au scuipat în sân să spună pthiu ucigă-l toaca. Dimpotrivă, au zis că-ntr-adevăr a dat norocul peste ei: bani şi lălăială. 
             Doar că norocul e numele unui drac. Şi ei au vrut să aibă noroc şi l-au avut, s-au îndrăcit, a dat norocul peste ei, norocul lor cu Radu Varia. Iar diavolul conjură.
             La Târgu Jiu se ţese încet şi de mult o conjuraţie. O conjuraţie a imbecililor împotriva lui Brâncuşi. Dracii cu scaieţi în cap tot sar ţop-ţop pe lângă celebrele opere de artă, dau din copite şi cu ciocănele în Poarta Sărutului, în Scaune, în Masa Tăcerii, scuipă lucrările (au în gâtlejuri detartrant) şi se agită limbuţi. Da, spală operele lui Brâncuşi cu flegme, vomează pe ele şi încă mai săvârşesc şi alte lucruri de groază, să devină faimoşi. În ceea ce priveşte Coloana, fiind infinită, le stârneşte cea mai cumplită ură, fiindcă Infinitul este un atribut al lui Dumnezeu şi, după cum bine se ştie, dracului nu-i place asta.
              Şi tot lucrează dracul, cu drăcuşorii lui, slugi proaste, dar cu năravuri de mărire, puţin negri, cum sunt dracii, cu păr pe ei,  cam cum erau maurii, dar sunt printre ei şi unii fără păr, să semene mai mult a oameni, să poată hicleni mai bine.
              Aşa, anual se adună, la Târgu Jiu, de vreo câțiva ani, niște intelectuali ipocriți, brâncușiologi, spun ei, își spun ei, cercetători sadea, care bat apa în piuă, delirant, vorbind ,,fără număr", în simpozioane ,,omagiale” BRÂNCUȘI despre închipuirile pe care le au domniile lor atunci când privesc lucrările Ansamblului Sculptural ”CALEA EROILOR” - de la gară ajung ei direct la hotel, apoi în restaurantul hotelului, la chermeza numită ,,recepție”, cu meniuri alambicate, stropite cu vinuri grele,  aducând, ,,aceștia”, printre sughițuri și subtile pârțuri, laude și panegirice organizatorilor, care nu l-au uitat pe marele sculptor ,,nici de data aceasta”; noaptea sforăie, în camerele de hotel, până dimineața când se trezesc mahmuri, iau micul dejun încercănați, apoi pășesc agale, așa, mahmuri, cum erau maurii de pe vremuri (maurii de pe vremuri plecaseră încotrova dar nimeriseră în Gorj) spre ,,Sala Maură" a Prefecturii (dați-vă seama! era important ca sala să se numească așa, vezi Istoria - cum au venit maurii de odinioară, acu multă vreme, cine mai știe când, la Târgu Jiu - ei, da, câte nu le-a fost dat să audă pereților din ,,Sala Maură" a Prefecturii județului Gorj); şi bat acolo din gură și se ascultă uimiți unul pe altul; la prânz fac o pauză, merg la restaurant să prânzească; se întorc, punându-şi mâinile la spate, ca maurii de odinioară, în ,,Sala Maură", pentru partea a doua a Simpozionului, seara, la masă, cinstindu-se; în onoarea lui Constantin Brâncuși; da, genial a fost Marele Sculptor; și mai sforăie ei încă o noapte în camerele de hotel plătite de către organizatori; dimineața papă iară; apoi pleacă maurii, înspre casele lor. 
              Ah! Uitasem: făcuseră câte o poză de grup - la Masa Tăcerii, la Poartă și la Coloană. Să fie de amintire. ,,Mulțumim organizatorilor, minunatelor noastre gazde, Primăriei Municipiului Târgu Jiu, domnului Primar, cu respect, doctor inginer Florin Cârciumaru, Centrului Cultural ,,Constantin Brâncuși”, doamnei director interimar Teodora Ciobanu, domnului director doctor Sorin Lory Buliga, geolog, domnului director chitarist Ovidiu Popescu, doamnei directoare secretară la partid Adina Andriţoiu, domnului filosof Doru Strâmbulescu, Prefecturii Judeţului Gorj, cu respect domnului doctor Ion Călinoiu, tuturor celor care ne-au primit atât de călduros, cu ospitalitatea tradiţională gorjenească, unică în lumea aceasta. Ni s-au umezit ochii de emoţie. Vă mulţumim! - Stimaţi invitaţi, noi vă mulţumim că aţi răspuns, şi de data aceasta, invitaţiei noastre, şi că ne-aţi onorat cu prezenţa dumneavoastră şi sper, din toată inima, că v-a plăcut ciorba de burtă şi cea de văcuţă, precum întreaga noastră gamă de preparate culinare din vestita bucătărie oltenească. De asemenea, sper că v-aţi simţit bine la noi în oraş şi în camerele noastre de hotel. Vă rog să treceţi pe la casierie să vi se deconteze biletele de drum. Vă aşteptăm cu drag şi data viitoare."
              Numele acestor cetăţeni savanţi sunt publicate de către organizatori şi vor intra în Istorie, cum au intrat în Gorj, odinioară, maurii. 
              Simandicoşi, fiţoşi de la atâtea savantlâcuri, adunaţii ,,aceştia" nu au schiţat, nici o singură dată, nici un singur gest de protest, nu au pronunțat  nici măcar o vocală de indignare faţă de felul în care sunt batjocorite lucrările lui Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu. Înălţaţi de către autorităţile locale la rangul de mari cercetători ai operelor lui Brâncuşi, brâncuşiologii moşului au girat, au încurajat catastrofele din ultimii ani petrecute de la Târgu Jiu, au fost complici cu nulităţile care au distrus, metodic, Moştenirea lui Brâncuşi, l-au susţinut pe primarul Cârciumaru pentru ca el să susţină, la rându-i, retardaţi. Retardaţii aceştia au acţionat cu bună ştiinţă, însă, împotriva operelor, ceea ce denotă rea-voinţă. Ani de zile Cârciumaru nu doar că a tolerat minciunile subalternilor săi obraznici dar şi le-a însuşit, elucubrând. 
              Da, vinovat pentru tot ceea ce s-a petrecut rău cu opera lui Constantin Brâncuși, la Târgu Jiu, din 2000 până în ziua de azi, este primarul cârciumaru. Conform Legii, instituţia primăriei, al cărui conducător este Florin Cârciumaru, era obligată să acţioneze pentru buna îngrijire a Monumentului pe care îl deţine. Nu doar că a neglijat acest lucru, dar a acţionat pentru distrugerea lui. 
              Centrul Brâncuşi, în forma pe care o are de cinsprezece ani, centru pe care tot aruncă vina, este creaţia lui şi nebuniile pe care le săvârşeşte acel centru, de cinsprezece ani, sunt săvârşite de nişte nesimţiţi, paraziţi şi învârtiţi. Un calcul va arăta ce sume fabuloase au fost băgate aiurea în acel centru populat cu smintiţi împotriva lui Brâncuşi. 
              Indiferent ce înţelegeri are cu factorii politici sau cu alţii, Cârciumaru va plăti pentru tot ceea ce a făcut rău şi pentru tot ceea ce nu a făcut atunci când trebuia să facă măcar ceea ce era oblligat, prin natura funcţiei, să facă. Mandatele lui de primar nu pot fi nesfârşite, vremea o să treacă, lumea se va schimba şi, dacă nu îl va pedepsi justiţia, îl va pedepsi memoria colectivă. 
              Redau două comentarii ale unor cetăţeni din Târgu Jiu, comentarii postate pe site-ul ziarului online ,,Pandurul" din 10 iulie 2015, comentariu la articolul ,,S-A TERMINAT! AUTORITĂŢILE LOCALE ÎL ÎNGROAPĂ PE BRÂNCUŞI", articol semnat de Maria Bircu şi Alina Popescu:    
http://www.pandurul.ro/Investigatii/2015-07-10/S-a+terminat!+Autoritatile+locale+il+ingroapa+pe+Brancusi!

dinu: 
              ,,Trei dobitoci Cărciumaru, Vână şi Popescu. Incompetenţi şi mincinoşi. Brăncuşi a sculptat operele, le-a dat valoare prin talentul său, iar cei trei nu au fost în stare nici măcar să se folosească de aceste creaţii. Nu sunt în stare să facă un dosar cum cere UNESCO: Ce este atât de complicat că nu îi pune nimeni să sculpteze ei. Dar ce pretenţii să ai de la nişte depăşiţi cultural. De la Aurel Popescu, acest monstru de nesimţire care îşi cumpără hainele din căruţele ţiganilor cu 1 leu. V-aţi făcut de râs şi ne-aţi tras pe toţi după voi. Să vă fie ruşine! Nu aveţi ce mai sta în funcţii care să-i reprezinte pe gorjeni pentru că nu sunteţi în stare.”

gorjanul:
              ,,Brancusi e de vina . Are chiar mai multe ,,,,vini . Ca a cioplit bolovanii aia pe malul Jiului in loc sa-i ciopleasca la New York , ca nu a intocmit el insusi dosarul UNESCO imediat ce a sculptat operele , ca a lasat in urma niste ,,,,,,urmasi batuti in cap si ana lfabeti de tipul Vana , Aurel Popescu , si Florin Carciumaru etc . Cand mai aud ca in preajma anilor electorali se vorbeste de repatrierea ramasitelor pamantesti ale Geniului de la Hobita ma gandesc la cea ce a spus Titanul despre urmasii sai : V-am lasat saraci si prosti ,va gasesc si mai saraci si mai prosti . Iar despre ingalarea , prostia si nesimtirea celor alesi sa conduca destinele judetului nu trebuie sa mai spun nimic , poate doar sa mearga la Hobita sa observe starea adevaratei case in care sa nascut Costantin si mormantul mamei sale napadit de buruieni in cimitirul de la Hobita . apoi sa ne intrebam daca el insusi ar dori vreodata sa se intoarca in pamantul natal.”
             
               Şi mai redau un fragment dintr-un articol apărut în ediţia online a publicaţiei ,,Pagina de politică" din 31 decembrie 2014, intitulat HOŢIA INFINITULUI ÎN ORAŞUL LUI BRÂNCUŞI
http://www.paginadepolitica.ro/prostia-si-hotia-infinitului-in-orasul-lui-brancusi/

            ,,Posedat de o astfel de cangrenă, oraşul care ar trebui să respire alt aer este tot mai sufocat de ambiţiile şi de incompetenţa administratorilor săi. Nu doar că Brâncuşi nu iese în lume de-atâta amar de vreme, dar aspectul urbei care găzduieşte operele marelui sculptor se prăfuieşte pe zi ce trece. Târgu-Jiu este astăzi îngropat arhitectural. Plin de buticurile anilor 90, de construcţii răsărite anapoda pe străzi şi pe alei, cu clădiri făcute după cum îl taie capul pe fiecare, oraşul arată mai degrabă ca inamic al lui Brâncuşi. Nimic nu se „pupă” cu ideea de gazdă a operelor titanului de la Hobiţa. Dimpotrivă, totul e făcut parcă dinadins împotriva coerenţei urbanistice capabile să pună în valoare Coloana, Poarta Sărutului sau Masa Tăcerii."

              Brâncuşiologii mauri pot să plece acasă. S-a terminat simpozionul, au elucubrat şi-au râgâit, poate nu destul - dar nu e nimic, se va mai face un alt simpozion la anul şi vor fi din nou invitaţi. Cârciumaru le-a strâns mâinile şi ei l-au felicitat, i-au mulţumit pentru tot ceea ce face. Maurii şi-au făcut datoria, maurii pot să plece. Au burţile pline şi conştiinţa că au mai făcut ceva pentru memoria lui Brâncuşi. Anul care urmează, vor repeta, abia aşteaptă să se întoarcă la Târgu Jiu, să îi primească însuşi primarul Cârciumaru, să le strângă mâinile şi ei să cadă pe spate de atâta fericire - fiindcă au mai scris ei, aşa, despre tovarăşul Ceauşescu, la vremea aceea, dar nu au apucat să îl întâlnească personal, n-au avut norocul. Ce bine că i-a vrăjit Radu Varia, ce bine că l-au prins pe Cârciumaru de un picior, măcar l-au întâlnit pe Cârciumaru în viaţă, au fost contemporani cu el şi ei or să aibă ce să le povestească nepoţilor lor. 
              „Der Mohr hat seine Schuldigkeit getan, der Mohr kann gehen.” - ,,Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece." (Friederich Schiller - ”Conjurația lui Fiesco”).
              Fiasco la UNESCO. În cea de-a 39-a sesiune a sa, care a avut loc la Bonn, în Germania, în perioada 28 iunie – 8 iulie, Comitetul Mondial al UNESCO a decis să respingă într-o manieră cât se poate de categorică înscrierea Ansamblului lui Constantin Brâncuși pe Lista Patrimoniului Mondial. 
AUF WIEDERSEHEN!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu