luni, 27 iulie 2015

TÂRGU JIU. MAIMUȚELE SUNT PRINTRE NOI

                   Vestea referitoare la restaurarea Coloanei Infinite, pe care publicația ”Gorj Domino” ne-a dat-o duminică, 26 iulie, pare ea îmbucurătoare dar nu prea e. Și de ce nu prea e ea îmbucurătoare? Pentru că 1.) relevă pripeala deciziilor compartimentelor de comunicare și imagine ale pesedelimii 2.) reflectă substanța mitomană din care este alcătuită firea nătărăilor - singura formă de rezistență a lor fiind minciuna. 
                  Ce se ascunde în spatele minciunilor? Promisiuni de restaurare, în fapt, tergiversarea lucrurilor. Fiindcă în comunicat se afirmă limpede că, deocamdată, este vorba de o scanare cu laser a Coloanei iar în luna octombrie se va studia opera cu ,,ajutorul unui vehicul aerian asemănător cu o dronă”. Așa se încheie textul comunicatului în cauză. Și pauză.  În mod firesc, dacă nu va da guvernul pesedist o ordonanță de urgență care să inverseze ordinea anotimpurilor, după octombrie va veni luna noiembrie și după noiembrie lunile de iarnă în care noi factori antropici sau de mediu (să le folosesc limbajul sofisticat) își vor face de cap. 
                 
ALEXANDRU VIȘINESCU
(ALEXANDR VIȘINEVSKI)
MODELUL DE MOJICIAN AL
DIRECTORILOR CENTRULUI BRÂNCUȘI
DE LA TÂRGU JIU
Trucuri ieftine de pesedime. La Târgu Jiu tergiversarea este curva intereselor ascunse și meschine.

                  Minciunile declarate cu tupeu și stupizenile îmbrăcate în staniolul unui limbaj aparent științific - nu pot înlocui, însă, adevărul. Și adevărul este că șmecherii trag de timp, în speranța că atenția opiniei publice va slăbi, încetul cu încetul. Avem de a face cu inocularea ideii că restaurarea Coloanei Infinite este o problemă tehnică atât de complexă încât ea e asemănătoare cu lansarea de către NASA a unei navete cosmice. După ce va trece iarna, prin începutul de vară din anul viitor o să ni se spună că monumentul lui Constantin Brâncuși, după ce a fost studiat nu doar cu lupa, cu microscopul, cu laserul, din dronă, va fi studiat și din satelit și de pe Lună.
                E clar că restaurarea Coloanei Infinite nu se va realiza nici în acest an, nici în anul viitor și asta fiindcă anul viitor va fi un an electoral iar în anii electorali, în România, nu se poate face nimic în afară de gălăgie, bannere, afișe, pixuri inscripționate cu nume de idioți, ședințe de partid, adunări electorale, videoclipuri, dezbateri otova, agitație de țațe isterizate, adunări electorale, țipete de muieri din epoca bronzului, icnete de neanderthalieni în microfoanele show-urilor TV.
                Și tot așa. Dacă se vor putea fura trei milioane de Euro, sub pretextul restaurării monumentului, ce bine ar fi! Ar fi cumva. Poate ajută la campaniile candidaților sau, și mai bine, la osânză.
                Interesantă devine vestea și din alt punct de vedere: vineri 24 iulie postam pe blog articolul despre smintiții de la Târgu Jiu, vinovați de starea gravă în care se află Monumentul ,,Calea Eroilor” și de refuzul UNESCO de a accepta acest monument în patrimoniul universal. Sâmbătă l-au citit, au dat în clocot, le-au clocotit limbile, au adunat conclavul, s-au sfătuit nervoși, au dat telefoane, au dat cu pumnii în masă: - ”Faceți ceva! Se poate una ca asta?” Și iată că au găsit o soluție rapidă: o echipă de  ,,Specialişti din cadrul Institutului Naţional de Cercetare, Dezvoltare Optoelectronică, din subordinea Ministerului Cercetării au scanat operele din piatră aflate în Parcul Central” şi vor sta o săptămână la Târgu Jiu și bla și bla și bla, vor realiza şi o hartă digitală a Coloanei Fără Sfârşit. 
              Institutului Naţional de Cercetare, Dezvoltare Optoelectronică este subordonat Ministerului Cercetării care minister face parte din guvernul Ponta. Ponta este șeful guvernului PSD. Primarul Cârciumaru este primar de PSD. Florin Cârciumaru este preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Gorj. Ponta este deputat PSD de Gorj. Până mai ieri, Ponta era Președintele PSD. În această situație Cârciumaru era șeful lui Ponta care era șeful și mai mare al lui. Uite butoanele telefonului cu firul roșu, uite precipitarea, uite sâmbăta atât de tulburată! Hai! ia o măslină! E neagră.
                 Nici vorbă să subestimăm capacitatea specialiștilor INCDO. Dimpotrivă. E păcat că în 15 ani au fost solicitați abia acum.
                 Născută în Gorj, doamna doctor inginer Doina Frumușelu, director executiv al Institutului Român pentru Cercetarea Energiei - IRE, este specialist în combaterea coroziunilor, recunoscută la nivel mondial. Încă din 1996 a elaborat un proiect de restaurare și remetalizare a Coloanei Infinite. Nici o singură dată, nici o singură clipă, în cei 15 ani, de când conduce primăria Municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru nu a sunat-o să o întrebe ceva, să o solicite pentru consiliere în privința restaurării Coloanei Infinite.  Când și-a oferit seviciile, în mod gratuit, a fost repezită și jignită de către directorul Centrului Brâncuși, de la acea vreme, Sorin Lory Buliga, individ pentru care Coloana Infinită e ,,Chestia aia”.
                Ex nihilo nihil. Nimicul din capetele lor e totuna cu nimicul din inimile lor. Un mimetism exacerbat i-a adus mai aproape de maimuțe. Când îi privesc îmi dau mai bine seama că maimuța e omul decăzut.         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu